SmartFarmWebsite en app voor smartfarming product de FieldMate.

SmartFarm
SmartFarm
SmartFarm
SmartFarm
SmartFarm

Realisatie van een smartfarming product.UI design app en look and feel productwebsite.

Opdrachtgever
AppsforAgri

Uitgangspunt
De SmartFarm app leest data uit van de FieldMate, een sensor voor weer, regen en bodem. Deze data worden gecombineerd met de aanwezige kennis binnen SmartFarm, het agrarische data-analyse bedrijf. Dat resulteert in adviezen voor efficiënte en duurzame landbouw.

Project

  • Deelnemen aan de vertaling van strategie naar design
  • Ontwerpen en documenteren visuele identiteit
  • Uitwerken visual design website
  • Uitwerken user interfaces app
  • Ontwerpen beursstand

De uitkomsten van een strategische sessie van Conflow online marketing vormden de basis voor het design van de SmartFarm productwebsite. Omdat de markt voor sensoren erg competitief is, was er behoefte aan een design wat er zowel visueel als inhoudelijk uit zou springen. Inhoudelijk om de nadruk te leggen op de aanwezige kennis binnen SmartFarm. Waar de meeste concurrenten door sensoren gemeten data in de app uitlezen, heeft SmartFarm een aantal adviescomponenten toegevoegd. Deze componenten helpen agrariërs de juiste keuzes op het juiste moment te maken.

In wisselwerking met strategie, copy, illustratoren en product owner heeft ThreeCrumbs het visual design voor de huidige website opgeleverd. Tegelijkertijd is voor de al aanwezige SmartFarm app een UI update uitgewerkt. Een update voor een aantal nieuwe functies, een gebruiksvriendelijke flow om sensoren aan de app toe te voegen, en een set van UI elementen om developers in staat te stellen de app door te blijven ontwikkelen.

Resultaat
Een visueel rijke product website, en een app die lokale gegevens omzet in bruikbare adviezen voor een meer efficiënte en duurzame landbouw. Gebruiksvriendelijke en heldere interfaces.

Het project in beeld.Visueel rijke website, heldere app.